This is not the official website of Juventus F.C. S.p.A. All the trademarks JUVENTUS, JUVE, and are exclusively owned by Juventus Football Club, Turin, Italy. The Official website of Juventus F.C. S.p.A. is www.juventus.com

Bu web sitesi Juventus F.C. S.p.A’nın resmi internet sitesi değildir. JUVENTUS, JUVE ve markalarının tamamı münhasıran Torino, İtalya adresinde bulunan Juventus Futbol Kulübüne aittir. Juventus F.C. S.p.A. ‘nın resmi web sitesi www.juventus.com ‘dur.

5 Haziran 2015 Cuma

Bin Kilometrelik Hasret

Juventus taraftarı Nicolo De Marchi, Real Madrid-Juventus eşleşmesinde Juventus’un turu geçmesi halinde Berlin’deki finale yürüyerek gideceğine dair Twitter hesabından söz verdi.
Kulübün de ilgi göstermesiyle Berlin’e kadar olmasa da yaklaşık bin kilometrelik yolu kat eden Marchi, kulüp arabasının refakatinde yol aldı. Yolun bir kısmını bisikletle, bir kısmını da hava şartları nedeniyle kulübün arabasıyla geçen Marchi, Twitter hesabından, “Cuma akşamı Berlin’de olmayı planlıyorum” diye yazdı.
2003’te Old Trafford’da oynanan, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz tamamlanan maçta Milan’a penaltılarda kaybeden Juventus, bu final için tam 12 sene bekledi. Marchi’nin yürüyerek aldığı bin kilometrelik yol, Juventus ve Juventus taraftarları için 12 yıldır hasretle beklenen Şampiyonlar Ligi finalinin bir temsili oldu. Juventus taraftarları 12 yıldır, Marchi’nin bin kilometre boyunca Berlin’e ulaşmak için yaşadığı sıkıntıları ve hasreti yaşadılar.
Calciopoli ile sarsılan, sonrasında Serie A’ya yeniden çıkmasına rağmen eski günlerinden uzak kalan Juventus için, 2011’de başlayan diriliş, bu sezon inşallah Şampiyonlar Ligi kupasıyla taçlanacak.
Yarı finaldeki en zayıf halka olarak görülmesine rağmen, gösterişten uzak efektif futboluyla Real Madrid’i saf dışı bırakan Juventus finalde Barcelona ile kapışacak. Barcelona herkes tarafından favori görülüyor. Kuşkusuz Katalanlar da maçın ilk dakikasından itibaren bu üstünlüğünü hem psikolojik hem de taktiksel olarak sahaya yansıtmak isteyecektir.
Kilit Nokta: Alan daraltma

Real Madrid karşısında görüldü ki merkezi çok iyi kapatan Juventus’un yumuşak karnı kanatlar. Savunmanın boyu uzayıp, oyun kanatlara açıldıkça Juventus’un merkez savunması ve göbeği o derece kırılgan bir hal alıyor. Barcelona’da Messi-Neymar-Suarez gibi adam eksiltebilen hızlı oyunculara, Alba ve Alves gibi kanat oyuncularının da eklenmesiyle kanatlar Juventus için önemli bir tehdit noktası haline geliyor. Bu noktada yine merkezi sıkı bir şekilde kapatan Juventus’ta,özellikle Marchisio ve Pogba’nın bekteki Lichtsteiner ve Evra’ya da mümkün mertebe yaklaşarak savunmada yardım getirmeleri gerekecek.

Barcelona’yı doğru yerde ve mesafede karşılamak da çok önemli. Yarı finalde Bayern Münih yaptığı gibi geniş alanda dozajı yüksek bir pres, Juventus’un arka tarafta eksik kalmasına ve zayıf yakalanmasına sebebiyet verebilir. Tam saha presi çılgınlığına düşmeyecek olan Allegri, oyunu yine dar alana sıkıştıracaktır. Bunun yanında orta sahadaki fiziksel ve sayısal üstünlüğümüzü savunmanın yanında hücuma da yansıtabilmemiz için, rakibi karşılama mesafesi ve savunma merkezi ayarlamasını da iyi yapmamız gerekiyor.
4-3-3’te orta sahada Barcelona’nın Iniesta, Rakitic ve Busquets’ine,Pirlo önderliğindeki Pogba-Vidal-Marchisio ile fiziksel ve sayısal üstünlük sağlayacak Juventus’un, Real Madrid maçında olduğu gibi orta sahayı iyi parsellemesi büyük önem taşıyor. Allegri’nin sezon başından beri dizdiği elmas biçimindeki dizilişle orta sahayı ve oyunu ne kadar uzun süre tutabilirsek, kupa için şansımız o denli artacaktır.
Sabır
İtalyan takımlarının genel özelliği finalleri ve tek maçları her zaman büyük bir disiplin içinde ve sabırla oynamalarıdır. Bu mücadelede de oyunu mümkün mertebe dar alana sıkıştırarak ne kadar uzun süre götürürsek şansımız da o derece artacaktır. Kalemize saldırmasına karşın gol bulamayan Barcelona, yorgunluğun da etkisiyle gerilerek özellikle uzatmalarda oyunun kontrolünü kaybedebilir. Pirlo gibi bir ayağa sahipken duran toplardan büyük fırsatlar yakalayabiliriz.
                                                                                                     YAZAN: ANIL YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder