This is not the official website of Juventus F.C. S.p.A. All the trademarks JUVENTUS, JUVE, and are exclusively owned by Juventus Football Club, Turin, Italy. The Official website of Juventus F.C. S.p.A. is www.juventus.com

Bu web sitesi Juventus F.C. S.p.A’nın resmi internet sitesi değildir. JUVENTUS, JUVE ve markalarının tamamı münhasıran Torino, İtalya adresinde bulunan Juventus Futbol Kulübüne aittir. Juventus F.C. S.p.A. ‘nın resmi web sitesi www.juventus.com ‘dur.

24 Şubat 2016 Çarşamba

Esaretten Kaçış / Juventus 2-2 Bayern Münih

Juventus’un 8 Aralık 2015’ten beri kaybetmemesi, ligde yakaladığı ivmeyle yeniden zirveye oturması, sakatların iyileşerek takımın rotasyonunun ve oyunun oturmasının ardından, Bayern Münih’le eşleştiğimizi öğrendiğim günkü düşüncelerim revizyona uğradı. Buna Bayern Münih’in son 2 aydır düşüşte olan performansı ve stoperdeki sıkıntıları da eklenince tur şansının %50-50’ye geldiğini düşündüm.
Max Allegri’nin 3-5-2’den 4-4-2’ye evrilebilen sistemiyle geçen sezon Real Madrid önünde turu geçip finale ulaşmıştık. Bu sezon sakatlıklar nedeniyle bu silah çok fazla sonuç vermese de Juventus’un oynadığı dar 4-4-2, yani Pogba-Cuadrado ve Dybala-Mandzukic’li sistem, ilerde pas istasyonu oluşturduğunuz takdirde, iştahlı oyuncularınız da varsa rakiplerinizi yarı sahasına hapsedeceğiniz bir sistem haline gelir.

Ancak Bayern Münih’e karşı dün akşam Juventus’un oyuna fazlasıyla ihtiyatlı başladığını kabul etmekle birlikte oyunun ilk 50 dakikasının Juventus için esaretten başka bir anlam ifade etmediğini belirtmemiz gerek.  Bayern Münih maçın özellikle ilk yarısında topa öyle bir sahip oldu ki, Juventus’un Bayern Münih için aldığı önlemler artık bir prangaya dönüştü. Bayern Münih’in yoğun baskısı karşısında Juventus ilk yarıda Mandzukic’le yakaladığı 1-2 cılız pozisyon dışında rakip yarı alana yerleşmekte zorlandı. İlerde değil pas istasyonu, 3 pas dahi yapamadı. Bayern’in oyunu Juventus yarı alanına öylesine sıkıştırıp, oyunun boyunu o denli kısalttı ki, maçın 27.dakikasında Neuer kendi yarı alanının ortalarından topu karşılayarak arkadaşlarına servis etti. Bu Juventus’un ilk yarıda ne denli bir esaret yaşadığının en büyük göstergesiydi. Gol ise maçın başından beridir Bayern’in bizi vurmak istediği yerden, kanat organizasyonu sonucu geldi.
İlk yarıdaki gereğinden fazla ihtiyatlı oyun, Bayern’in dominasyonuna ortam hazırladı.



Prangayı Sturaro kırdı
Allegri’nin, Bayern’in silahlarını durdurmak adına maça fazlasıyla önlem alarak başlamasına anlam verilebilir. Ancak stoper tandeminde Kimmich ve Alaba’yla başlayan Alman ekibine karşı oyunun belli dakikalarından itibaren diş göstermek gerekirdi. Nitekim oyunun ikinci yarısında başa baş oynadığımız, hatta domine ettik diyebileceğimiz son 30 dakikasında 2-0’dan 2-2’yi bulmayı başardık.
Juventus özellike Serie A’da, Pogba-Khedira- Marchisio üçlüsüyle fizik olarak rakiplerini orta sahada sürklase edebiliyor. Burada işin büyük kısmını Marchisio ve Pogba kotarıyor. Geçen sene Real Madrid’i yarı finalde saf dışı bırakırken Allegri’nin silahlarından biri de ani ön alan presleriydi. Ancak Vidal’ın ayrılığı sonrası Khedira’nın Şilili kadar diri olmaması sebebiyle bu sezon şu ana dek bu ön alan presleri bir baskın niteliğinden çıkmış durumda. Öndeki isimlerden Dybala ve Mandzukic’in de ilk yarıda neredeyse ceza sahası önlerine kadar yaslandığını defalarca gördük.
İlk yarıdaki esaret ve yenilen ikinci golün ardından Juventus’un Allianz Arena’ya 2-2 ile gitmesi umutları taze tuttu. Özellikle ikinci yarının son 30 dakikasındaki oyun etkileyiciydi.  Allegri’nin Sturaro-Khedira değişikliği kritikti. İleride Morata-Mandzukic ikilisini oluşturarak, Bayern’in merkezdeki kırılganlığını kullanmak istedi. Oyunun son bölümlerinde nicelik olarak olmasa da nitelik olarak etkili sonuçlar verdi.


Maç öncesi dün gecenin sloganı ‘Kahraman ol’du. Juventus adına dün gecenin kahramanı, beraberlik golünü kaydederek umutları diri tutan Sturaro oldu.

                                                                                           YAZAN: ANIL YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder