This is not the official website of Juventus F.C. S.p.A. All the trademarks JUVENTUS, JUVE, and are exclusively owned by Juventus Football Club, Turin, Italy. The Official website of Juventus F.C. S.p.A. is www.juventus.com

Bu web sitesi Juventus F.C. S.p.A’nın resmi internet sitesi değildir. JUVENTUS, JUVE ve markalarının tamamı münhasıran Torino, İtalya adresinde bulunan Juventus Futbol Kulübüne aittir. Juventus F.C. S.p.A. ‘nın resmi web sitesi www.juventus.com ‘dur.

19 Ağustos 2017 Cumartesi

Sezon Öncesi Yazısı - Juventus'un hakimiyeti tehlike altında


Uzun zamandır bloğu ihmal ettiğimizin farkındayız. Facebook ve Twitter sayfalarımızdan sizinle iletişim kurmaya, paylaşmaya devam ettik. Yeni sezon öncesinde takımın son durumuyla ilgili yazmayı planlıyordum. Ancak hem işlerimin yoğunluğu hem de Juventus’un Şampiyonlar Ligi’nde yine son adımı atamayarak kupayı kaldıramamasının ardından yaz döneminde kadroda yaşanan kan kaybı, yazının sarkmasına neden oldu.



Takımdan ayrılan ve takıma dahil olan isimler oldu. Takımdan ayrılan isimlerden kuşkusuz en dikkat çekici olanı Leonardo Bonucci. Savunma için önemli bir isim olmasının yanında, Juventus’un kompakt oyununda da önemli bi parçayı kaybettik. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ile deplasmanda oynanan maçı hatırlayanlar dediğimi daha iyi anlayacaktır. Juventus’un ön alanda yaptığı olağanüstü presin bir ayağını da, arka tarafı güven veren savunma oyuncuları oluşturuyordu. Bonucci’nin ayrılmasının ardından o bölgeye herhangi bir transfer yapılmadı ve Allegri’nin dörtlü savunma oynaması durumunda Barzagli-Rugani-Benatia’dan biri Chiellini’nin yanına gelecek.

Tottenham’la Wembley’de oynanan ve benim de stattan takip ettiğim mücadelede Juventus’un çok dağınık bir görüntü çizdiği görüldü. Khedira-Pjanic ikilisi orta sahada fizik olarak çok zayıf kalırken, ikinci yarıda oyuna giren Marchisio da Tottenham orta sahaları Moussa Sissoko ve Moussa Dembele ve Eric Dier’e karşı ikili mücadele kazanmakta zorlandılar. Tottenham’ın orta sahaya kadar çıkardığı savunma çizgisiyle, ön alanda yapılan prese karşı savunmadan olgun top çıkarmakta zorlanan Juventus, Bonucci’nin yokluğunu bu sezon bence en çok bu noktada hissedecek. 


Juventus Serie A'da sezonun ilk maçına, Cagliari karşısına çıktığı bu dizilişi, bu sezon sıkça görebiliriz.

Allegri’nin 3-4-3 süprizlerini, Bonucci’siz oluşacak savunma tandemi nedeniyle bu sezon daha az görmemiz muhtemel. Zira hazırlık maçlarında Benatia-Barzagli-Rugani geri üçlüsünün iyi bir görüntü vermediğini ve sezonun devamında da bu üçlüyü aynı anda sahada görme ihtimalinin düşük olduğunu söyleyelim. Taraftarlar ise, 4-2-3-1'in Juventus'u merkezi güçlü bir takımdan, kanatları kullanmaya öncelik veren sıradan bir takıma çevirdiğini düşünüyorlar. Tottenham maçı ve Lazio'yla oynanan ve kaybedilen İtalya Süper Kupa finalini düşündüğümüzde haksız da sayılmazlar.


Khedira-Marchisio-Pjanic rotasyonunun yanına yapılan Matuidi transferi hem nitelik hem de nicelik olarak o bölgeyi rahatlatacaktır. Ancak Real Madrid’le oynanan Şampiyonlar Ligi finali gösterdi ki, o son adımı atabilmek için, “bir tık üst seviye oyunculara” ihtiyacını var. Paulo Dybala’yı bir kenara koyarsak, Gonzalao Higuain, Juan Cuadrado, Mario Mandzukic ve yeni transfer Douglas Costa’nın bahsettiğim seviyede oyuncular olmadığını düşünüyorum. Real Madrid’e karşı kaybedilen finalin devre arasında, takımdan ayrılan Dani Alves’in soyunma odasına çıkardığı rezalet, takımın ikinci yarıda yaşadığı düşüşün ana sebebi. Ancak buna karşın Real Madrid orta sahasının üstünlüğüne cevap verilemediği gibi, Dybala’nın sindiği, Higuain’in de Ramos’un markajında bütün maç gözükmediği bir mücadele izlemiştik.

Juventus’un hücum rotasyonu hali hazırda Serie A için yeterli gözüküyor. Ancak son 6 sezondur Serie A’ya ambargo koyup, hanedanlık kurulmasına rağmen  taraftarlar artık Şampiyonlar Ligi kupasını istiyor. 2015 ve 2017’de final oynayan Juventus, bana kalırsa her iki maçı da “winner” olarak tabir edilen oyuncu eksikliği nedeniyle kaybetti. Sezona başlarken savunmadan, takımın en önemli parçanın kaybedilmesi, hücum hattına da belirttiğim titre sahip bir oyuncunun eklenmemesi sebebiyle taraftarlar yeni sezona girerken Şampiyonlar Ligi’ndeki macera için çok umutlu değil.



Bununla beraber son birkaç sezondur Juventus’u zorlayan Roma ve Napoli’nin yanı sıra Milan’ın da bu sezona önemli transferlerle ve iyi bir havayla giriyor olması, Juventus’un Serie A’daki hakimiyetinin de tehlike altında olduğunu gösteriyor.


Ancak bardağın dolu tarafına bakmak gerekirse, Max Allegri’nin elinde iyi tanıdığı bir oyuncu grubu var. Diğer takımlara oranla ana iskelet kadrosu daha oturmuş olan bir takım. Bu iskeletten önemli parçalar ayrılmış olsa da, Allegri bize daha önce kanıtladığı gibi taktiksel dehasıyla bu durumu bertaraf edebilir.

YAZAN: ANIL YAZAR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder